Bestuurbare Auto

bestuurbare auto

bestuurbare auto

Je eerste Bestuurbare auto! Een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Vroeg of laat heeft bijna elke jongen of man wel een bestuurbare auto gehad. Lekker racen met hoge snelheid over de weg, het gras of over het strand. Driften, slippen en coole jumps behoort tot de mogelijkheden. Bestuurbare auto’s, ook wel RC auto’s genoemd worden radio grafisch bestuurd (RC=Radio Controlled) en hebben meestal een bereik die verder reikt dan de ogen kunnen zien.

Er zijn verschillende soorten modelauto’s en kunnen voorzien zijn van Elektromotor, Nitro motor of benzine motor.

Elektro RC Auto’s zijn stil en schoon, maar wel zeer krachtig. Tegenwoordig doet een elektro auto vaak niet meer onder van een Nitro Auto dankzij de komst van de borstelloze motor en vernieuwde LiPo accu techniek.

Nitro Auto’s vergen dankzij de nitro motor wat afstelwerk, maar de geur en het geluid van een nitro motor die 35.000 RPM draait maakt het allemaal waard. Tanken gaat sneller dan laden, dus vaak is langer rijden achter elkaar beter te doen met een Nitro Auto t.o.v. een Elektro auto.

Benzine Auto’s rijden op 2-takt mengsmering benzine. Deze motoren worden vaak in de grotere Bestuurbare Auto’s gebruikt van schaal 1:5.
De meest gebruikte benzine motoren zijn rond de 25cc en voorzien van een trekstart. Een benzine auto vergt minder afstelwerk dan Nitro auto.

Bekende producenten van Bestuurbare Auto’s:
HPI Racing
Kyosho
Tamiya
Traxxas

Een bestuurbare auto kopen? Ga snel naar de scherpste aanbiedingen! U besteld al een RC auto vanaf slechts € 29.99.conrad-banner